Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan bugün Şoygu'yu ağırlayacak

Türk Ordusunun, PKK/PYD’nin işgal ettiği Afrin’e yönelik olası harekatı konuşulurken, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Türkiye’ye geliyor. Şoygu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Tarabya Köşkü’nde saat 15’te bir araya gelecek. Zirvede, Suriye'deki ateşkesi kalıcı hale getirmeyi hedefleyen çatışmasızlık bölgelerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan bugün Şoygu'yu ağırlayacak

PKK/PYD denetimindeki Afrin’e “Fırat Kılıcı” adıyla harekat yapılacağı tartışılırken Türkiye önemli bir misafiri ağırlayacak.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, saat 15’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Tarabya Köşkü’nde görüşecek.

Açıklama Cumhurbaşkanlığı sitesinden yazılı olarak yapıldı.

Sürpriz zirvede, Fırat Kalkanı Harekâtıyla PKK koridorunu bölen Türkiye’nin, Afrin’e operasyon hedefinin gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu.

Zirvede, 4-5 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapılacak görüşmelerinin de ele alınacağı belirtiliyor. Bu kapsamda görüşmede, Suriye’nin İdlib, Hama, Humus, Şam ve Deraa bölgelerinde ilan edilen çatışmasızlık bölgelerini hangi ülke askerlerinin koruyacağı tartışılacak.

Astana görüşmeleri son olarak Erdoğan’ın Rusya lideri Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde gündeme gelmişti. Kremlin'den yapılan açıklamada iki liderin, Astana görüşmesi çerçevesinde Suriye krizinin çözümüne yönelik temel konuları istişare ettiği belirtilmişti.

ulusal.com.tr

türkiye rusya erdoğan Sergey Şoygu