Zeynep Küçük İstanbul Aydın Üniversitesi'nde

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Zeynep Küçük, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte gençlerle buluştu

Zeynep Küçük İstanbul Aydın Üniversitesi'nde

Öğrenciler etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Küçük, öğrencilerle birlikte Türkiye’nin en önemli gündemlerinden olan Kadın sorununu masaya yatırdı.

Küçük yaptığı konuşmada kadınların örgütlü mücadelesinin altını çizdi. Vatan Partisi MKK’sında 90 kişiden 30’unun kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken Küçük, Öncü Kadın'ın çalışmalarını aktardı.

Bütün dünya devrimlerinin sembolü olan kadına mecliste yeterince yer verilmediğini ifade eden Küçük, konu ile ilgili gelen bir soruya “Kadının kotasından erkeklerin meclise girdiği bir ülkenin, erkek egemen bir topluma sahip olması pek şaşırtıcı değil.” şeklinde konuştu.

Biz direnişin sembolüyüz diyen Küçük, sistemi değiştirmede erkeklerden çok kadınlara görev düştüğünü belirtti. Kadınları örgütlü mücadeleye çağırdı.

Öğrencilerin Vatan Partisi’nin Suriye ziyareti üzerine sordukları sorular ise dikkat çekti. Sorular üzerine Küçük, Bugün Beşar Esad emperyalizme karşı gösterdiği büyük dirençle Ortadoğu halklarına büyük bir zafer armağan etmiştir dedi. Suriye ziyaretindeki izlenimlerini gençlerle paylaşan Küçük, Suriye halkı Beşar Esad’a büyük destek veriyor. Türkiye komşusuna terör ihraç etmeyi bırakırsa Suriye ve Türkiye halkı huzur içinde yaşar dedi, iktidarın Suriye politikalarını eleştirdi.

Av. Zeynep Küçük, konferansın ardından öğrencilerden büyük alkış aldı.

Haber-Fotoğraf: Gülşah Yıldırım-Çağdaş Babacan