Türkiye ve Azerbaycan orduları tatbikata hazır

Türkiye-Azerbaycan ordusu bugün ortak tatbikata başlıyor. Hava kısmı bugün icra edilecek tatbikat, 1 Ağustos itibariyle karada devam edecek.

Türkiye ve Azerbaycan orduları tatbikata hazır

‘TurAz Kartalı-2020’ adıyla bugün havada başlıyor. Harp oyunlarının ilk etabı havada gerçekleşecek. ‘TurAz (Türkiye-Azerbaycan) Kartalı’ adı verilen hava tatbikatı önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Tovuz bölgesinin hemen dibindeki Gence’yi de kapsıyor.

Türk ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Gence, Kürdemir ve Yevlah hava sahasında 10 Ağustos’a kadar sürekli faaliyette olacak.

Türkiye’den F-16 savaş uçakları, İHA ve SİHA’lar, helikopterler ile Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait Mig-29, Su-25 savaş uçakları ve Azerbaycan’ın Türkiye’den tedarik ettiği İHA ve SİHA’lar, müşterek senaryo kapsamında hünerlerini sergileyecek.

Tatbikatına katılacak Türk askerlerinden bir kısmı Nahçıvan'a gitti. Türk askerleri, Araz Nehri üzerindeki Ümit Köprüsü'nde törenle karşılandı. Törende İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşı seslendirildi, bayrak değişimi yapıldı. Törenin ardından askerler Nahçıvan'daki askeri birliklere yerleştirildi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarını gösteren tatbikat, Ermenistan tacizleri nedeniyle bu yıl daha da önem kazandı. Kapsamı genişletilen ve hem Bakü hem de Nahçıvan’da icra edilecek harp oyunları kapsamında Türk askeri çok sayıda obüs, tank ve top eşliğinde bölgeye intikal etti.

Kara birliklerinin harp senaryoları 1-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Birlikler, temsili düşmana karşı ortak şekilde taarruz planlarını çalışacak.

AGİL ALESGER AZERBAYCAN'DAN AKTARDI

Azerbaycanlı Gazeteci Agil Alesger, Ulusal Kanal'da Oğuz Polatbilek'in Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Alesger, Türkiye-Azerbaycan ortak askeri tatbikatındaki son durumu aktardı.

ulusal.com.tr

türkiye azerbaycan tatbikat