Açık peynir satılamayacak! Peki bu yeni düzenleme pazarları nasıl etkileyecek?

Bir gelenek sona eriyor. 1 Ocak 2016'dan itibaren artık çarşıda, pazarda açık peynir satılamayacak. Peki, bu yeni düzenleme pazarları nasıl etkileyecek? Ulusal Kanal pazara çıktı, mikrofonu hem peynir alana, hem de satana uzattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni Peynir Tebliği'ne göre 1 Ocak 2016'dan sonra ambalajsız peynir satılamayacak.

Tebliğ ile peynir üretim ve satışları için gerekli kriterler değiştirildi. Gıda ile Temas eden Malzemeler ve Gıda Hijyeni Yönetmeliklerine gereği artık peynir uygun malzemelerle ambalajlanarak satışa sunulabilecek. Kapalı ambalaj ve 10 derecenin altında muahafaza şartları, bir gelenek haline gelen pazarlarda peynir satışını derinden etkileyecek.

Peki düzenleme pazarlarda nasıl karşılandı? Ulusal Kanal pazara çıktı ve düzenlemeyi konunun taraflarına sordu.

Yurttaşlar düzenlemenin olumlu ve olumsuz yönlerini böyle değerlendirdi.

Konunun diğer muhatapları ise satıcılar. Çoğunluk satışların düşeceğini düşünürken, bazı satıcılar düzenlemeyi destekledi.

Pazarda peynir satışını kısıtlayan maddelere yönelik eleştir üzerine bir açıklama da bakanlıktan geldi. Sağlık Bakanlığı "gerekli koşulların sağlandığı her yerde satış yapılabilecek" ifadelerini kullandı.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

ulusalkanal.com.tr