Ankara Emniyeti'nde deprem

17 Aralık'taki büyük rüşvet ve yolsuzluk skandalının ardından Emniyet'e yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 80'i amir ve müdür rütbesinde 350 polis görevden alındı, yerlerine çoğunluğu Ankara dışından 250 polis atandı. Böylece 600 polisin görev yeri değiştirildi.

Ankara Emniyeti'nde deprem

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gece yarısı operasyonuyla 600 polisin daha görev yerleri değiştirildi.

350 polis görevden alındı, yerine ilk aşamada 250 kişi atandı. Görevden alınan polis memurunun 80'inin amir ve müdür rütbesinde olduğu öğrenildi.

Görevden almalar ağırlıklı olarak Terör, İstihbarat, Organize, Mali, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinde yapıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki neredeyse tüm polislerin görevlerinden alınarak Ankara'nın değişik ilçelerindeki karakollarda pasif göreve getirildikleri bildirildi.

İstihbarat Şube Müdür yardımcısı Murat Akkul, Yenimahalle'de bir karakolda görevlendirildi. Yine Terörle Mücadele Şubesi'nden 3 müdür yardımcısının yerlerinin değiştirilerek, Pursaklar, Gölbaşı, Yenimahalle ilçelerindeki karakollarda görevlendirildikleri gelen bilgiler arasında.

Polis Akademisi'nde görevli polis müdürleri Bülent Kantar ve Cem Akgün'ün Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Görevden alınacağı öne sürülen Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, sürpriz biçimde izne ayrıldı.

Atamalar arasında en dikkat çekeninin ise toplumsal olaylardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz, Elmadağ Polis Okulu’na sürülmesi oldu.

ulusalkanal.com.tr