Türkiye ile Rusya arasındaki o proje durdu

Türk Akımı görüşmeleri durdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Türkiye ile Rusya’nın Türk Akımı Projesi’nde ilerleme sağlayamadığını ve görüşmelerin dondurulduğunu açıkladı.

Türkiye ile Rusya arasındaki o proje durdu

Türk Akımı olarak bilinen, Rusya'dan başlayıp Karadeniz üzerinden Türkiye'ye aktarılması planlanan doğal gaz boru hattı projesi görüşmeleri donduruldu.

Açıklamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin yaptı.

Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi’nin 16. Uluslararası Enerji Arenası’nda konuşan Aytekin, Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerin çıkmaza girdiğini söyledi.

Açıklamada, görüşmelerin BOTAŞ ve Gazprom arasındaki fiyat indirimi tartışmaları ve Türkiye’deki hükümet krizi nedeniyle dondurulduğu belirtildi.

“Ruslar doğalgazda fiyat indirimini şart koşmasaydı görüşmeler daha umut verici olacaktı” diyen Aytekin, görüşmelerin yeniden başlaması için iki tarafında da esnek olması gerektiğini vurguladı.

Aytekin, düğümün çözülmesinde İstanbul’da yapılacak olan G20 Enerji Bakanları zirvesinin önemine vurgu yaptı.

Geçen hafta da Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev proje ile ilgili Türk yetkililerle anlaşma sağlandığını belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr