TGB Genel Sekreterliği görevine Özgür Bursalı seçildi

TGB Genel Sekreterliği görevine Özgür Bursalı seçildi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), yurdun dört bir yanından yaklaşık 400 gencin katılımı ile genişletilmiş genel yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Siyasi gündemin değerlendirildiği ve önümüzdeki dönem mücadele takviminin TGB'nin tüm yöneticileri ile birlikte belirlendiği toplantıya, geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz usta sanatçı Tarık Akan'ın ismi verildi.

Tarık Akan Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu'nda yapılan yeni görevlendirmeler ve planlamalar ile TGB, üniversitelerde ve liselerde Atatürkçü gençlik rüzgarı estirecek.

YENİ GENEL SEKRETER ÖZGÜR BURSALI

Ankara Yeni Sahne'de 400 TGB yöneticisinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, bir yıldır TGB Genel Sekreterliği görevini başarıyla sürdüren Sinan Sungur, TGB'den mezun olurken bayrağı Özgür Bursalı devraldı. TLB Genel Sekreteri Özgür Bursalı, oy birliği ile TGB Genel Sekreterliği görevine seçildi. Özgür Bursalı'dan boşalan TLB Genel Sekreterliği görevine ise yine oy birliği ile TGB GYK üyesi ve Ege Üniversitesi öğrencisi Birkan Burkan seçildi. TGB Muğla İl Başkanı Yıldırım Gençer de Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Başkan Yardımcılığı görevini aldı.

TGB RUHUNU HER YERE TAŞIYACAĞIZ

Genel Sekreterlik görevine seçilen Özgür Bursalı ise, "Beni bu kutsal göreve uygun gördüğünüz için herkese çok teşekkür ederim. Tarihlerin ve toplumların ilerleme yasaları olduğu gibi TGB'nin de ilerleme yasaları vardır. Nedir o yasalar? 1. Bilinç ve vicdan. 2. Kararlılık ve irade. 3 Arkadaşlık ve umut. 4. Disiplin. Bunların toplamı TGB ruhudur. Şimdi bu yasaları daha sistemli ve daha kolektif bir şekilde işleyeceğiz. Yurdun, üniversitelerin, liselerin, kantinlerin, sınıfların her metrekaresinde TGB ruhunu sonuna kadar hissettireceğiz. Bu sene kampüslerde Atatürkçü gençliğin rüzgarı esecek" şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi.

ÖZGÜR BURSALI KİMDİR?

TGB Genel Sekreterliği görevine seçilen Özgür Bursalı 27 Temmuz 1991 Konya doğumlu. 2009 yılında liseli iken Türkiye Gençlik Birliği'ne katılan Bursalı, Konya ve Muğla'da birçok görev aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim ve Düşünce Topluluğu Başkanlığı, TGB Muğla İl Başkanlığı ve son olarak Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Sekreterliği yaptı.1-2 Ekim 2016 tarihlerinde Ankara'da gerçekleşen Tarık Akan Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısında ise TGB Genel Sekreterliği görevine oy birliği ile seçildi.

ulusalkanal.com.tr

tgb türkiye gençlik birliği bayrak değişimi