AKP'de soğuk duş etkisi yaratan açıklamanın ardından istifa etti

Başbakan Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, "1915'te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkansız" dedi, 1 gün sonra görevden ayrıldığı haberi geldi. Açıklamayı yapan da Mahçupyan'ın kendisi oldu. Mahçupyan 9 Mart'ta yaş haddi nedeniyle emekliye ayrıldığını belirtti. Ancak Mahçupyan birkaç gün öncesinde kadar Başdanışman olarak açıklamalar yapması dikkat çekti.

AKP'de soğuk duş etkisi yaratan açıklamanın ardından istifa etti

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduktan sonra Başdanışman olarak atadığı Etyen Mahçupyan, diasporanın iddialarıyla ilgili olarak skandal sözler sarf etmişti.

Mahçupyan "Bosna ve Afrika'da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915'te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" demişti.

AKP'de soğuk duş etkisi yapan sözleri söyleyen Mahçupyan'ın "görevinden ayrıldığı" haberi yayıldı. hurriyet.com.tr'ye konuşan Mahçupyan, 9 Mart'ta emekliye ayrıldığını söyledi, "fahri olarak görev yapıyorum" dedi.

Mahçupyan'ın açıklamasına göre, 9 Mart 2015 itibariyle yaş haddinden dolayı emekli oldu ve Başdanışmanlık görevinden ayrıldı. Bu tarihten sonra yurtdışına gittiğini ve çalışmaları fahri olarak sürdürdüğünü açıkladı.

Ancak Mahçupyan, Papa'nın tepki çeken çıkışının ardından yaptığı "soykırım inkar edilmemeli" açıklamasını Başdanışman sıfatıyla yapmıştı.

Mahçupyan'ın 1915'i "soykırım" olarak nitelendirilmesine tepki Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'dan geldi. Bozkır, Mahçupyan'ın görüşleri bir Türk vatandaşına yakışmamıştır." dedi

ulusalkanal.com.tr