Hakkari'de 8 asker şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 6 Mehmetçik şehit oldu , 8 asker yaralandı. Çığlı bölgesine giden askeri helikopter de teknik arıza nedeniyle düştü, 2 pilot şehit oldu. Bölgede başlatılan operasyonda ise ilk bilgilere göre 6 terörist öldürüldü

Hakkari'de 8 asker şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, saat 04.50 sularında, Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çatışma çıktı. Silahlı saldırıda 6 mehmetçik şehit oldu, 8 asker de yaralandı.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopter ise Çukurca bölgesinde saat 05.50 sıralarında kaza yaptı. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotu olan iki asker şehit oldu.

Şehitlerin kimlikleri açıklandı. Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan görevli olan ve Çukruca'ya giden Astsubay kıdemli çavuş Ömer Sadettin Bakır, astsubay üstçavuş Mekan Şahin, uzman çavuş Nazmi Kapucu, uzman çavuş İbrahim Akarsu, uzman çavuş Fatih Özdemir ve uzman çavuş Muhammet Arı.

Helikopter kazasında şehitler olan askerler ise Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan ile piyade uzman çavuş Fatih Özdemir.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopteri, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edildi.

İlk bilgilere göre 6 PKK'lı öldürüldü. Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çığlı bölgesine, Çukurca ilçe merkezinde bulunan Komando Tabur Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan özel birlikler sevk edildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Çatışmanın yaşandığı Çığlı Köyü teröristlerin Türkiye'ye geçiş noktası olarak biliniyor. 3 Mayıs'ta bölgede mayın arama tarama çalışması yürüten Uzman Çavuş Gökhan Aslan’ın şehit olmuştu. Ardından Hakkari Valiliği 4 Mayıs'ta Çığlı Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Hakkari 6 asker şehit