CHP'li vekilden "Pakete" destek

Gülen Cemattine yakınlığı ile bilinen CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Kamuda Türban yasağının kalkmasını savundu, CHP’nin açılım paketine destek vermesini istedi. Tünay, parti içersinde ki ulusalcı vekilleri de, “CHP ne zaman adım atsa içeriden birileri çekiyor” sözleriyle eleştirdi.

CHP'li vekilden "Pakete" destek

Daha önce CHP’li olmadığını söyleyen, CHP İstanbul Millletvekili Faik Tunay bu kez parti içersindeki ulusalcı vekilleri hedef aldı.

Cemaatin yayın organı Zaman Gazetesi’ne konuşan Tunay, "içerden bir grubun çekiştirmesi nedeniyle parti patinaj çekiyor" dedi.

“Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki parti demokratikleşme ve özgürlükler adına önemli adımlar atıyor, ancak her seferinde içeriden bir grubun çekiştirmesi sebebiyle parti patinaj yapıyor görüntüsü veriyor”

AKP’nin açılım paketini de savunan Tunay, pakete destek verilmesini istedi, kamuda türban yasağının daha önce kaldırılması gerektiğini ifade etti.

“Son demokratikleşme adımlarında CHP’nin olumlu tutumu çok anlamlı. Genel Başkanımız, ‘bizim paketi almışlar’ dedi. ‘Bizimkini aldınız’ demek, ‘ben daha iyisini istiyorum’ demektir. Dünya Mars’a turistik seyahatleri konuşuyor, biz hâlâ ‘kamuda başörtüsü olsun mu olmasın mı?’ diye tartışıyoruz. Çok şükür ki bugün bu yasaklar kalktı. Kamuda başörtüsü yasağı keşke 15 sene önce kaldırılsaydı.”

ulusalkanal.com.tr