PKK, Diyarbakır'da silah ve mühimmat yığınağı yaptı

İstihbarat raporlarına göre bölücü terör örgütü PKK, Yüksekova, Nusaybin, Cizre ve Silvan’a silah ve patlayıcı yığınağı yaptı. Teröristler, emniyet güçlerinin silah depolarına operasyon yapmalarını önlemek için bombalı hendeklerle pusu kuruyor.

PKK, Diyarbakır'da silah ve mühimmat yığınağı yaptı

Bölücü terör örgütü PKK, Hakkari, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır'a silah yığınağı yaptı.

Daha öncede gündeme gelen bu bilgi; Genelkurmay, Emniyet ve MİT raporlarında yer aldı. Buna göre terör örgütü PKK ‘özerklik provası’ yaptığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesi başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçeye kazdığı hendekleri patlayıcılarla doldurdu.

Güneydoğu'da sözde özerkliğin altyapısını oluşturmayı amaçlayan PKK, çok sayıda yere yüksek infilak gücüne sahip C4, el yapımı bomba ve tuzaklanmış tüpler yerleştirdi.

PKK’nın silah depolarının hangi mahallelerde olduğu, hangi örgüt mensuplarının evlerinde silah sakladığı, silahların adedi, markası ve diğer mühimmat türleri biliniyor. HDP'li belediyelerin iş makinaları kullanılarak kazılan hendeklerin amacı silah ve patlayıcı yığınaklarına karşı operasyonları önlemek.

Teröristler; mahalle girişleri, sokak araları ve ana yollara kazdığı hendeklere, mutfak tüpleriyle tahrip gücü artırılan patlayıcı düzenekleri yerleştirip pusu kuruyor. Polisler bölgeye girmek istediğ izamanda bu bombalar uzaktan kumanda ile infilak ettiriliyor.

Tuzaklı hendekler Yüksekova, Nusaybin, Cizre ve Silvan ilçelerinde yoğunlaşıyor. Ağır silahların da olduğu depolar tam bir cephanelik. PKK depolarında silahların yanısıra patlayıcılarda bulunuyor.

PKK bu silahları ise çekildiğini iddia ettiği dönemde depoladı. Şehir yapılanması YDG-H’li teröristler, Doğu ve Güneydoğu'daki şehir merkezlerinde bulunan evlere 80 bin silah ve patlayıcı yığınağı yaptı.

PKK'lı teröristlerin Suriye'nin Kuzeyindeki PYD kamplarında Kürtçe ve Türkçe bilen ABD Özel Kuvvetleri ‘Delta Force’ ekipleri tarafından özel eğitim aldılar.

Amerikan askerlerinin; şehir savaşı, istihbarat toplama, patlayıcı yapımı, suikast ve meskun mahallerde baskın konularında özel eğitimler verdiği pkklıların gruplar halinde Türkiye'ye sızdıkları biliniyor.

ulusalkanal.com.tr

pkk diyarbakır silah mühimmat yığınak