Rus lider kesin sonuç için Suriye'ye "özel kuvvet" göndermeyi planlıyor

Katar merkezli yayın gurubu El Cezire, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kesin bir zafer için Suriye'ye Rus özel kuvvetlerini göndermeyi planladığını iddia etti. Putin'in bu planı Rus komutanlarla görüştüğü de belirtildi.

Rus lider kesin sonuç için Suriye'ye "özel kuvvet" göndermeyi planlıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, kara operasyonları için Rus özel kuvvetlerini Suriye'ye göndermeyi planladığı iddia edildi.

Katar merkezli El Cezire televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, Putin bu adımı kesin bir zafer için gündemde tutuyor.

Esad'a destek olmak ve ülkede askeri faaliyetlerini sürdüren Putin'in, Rus komutanlarla bu planı görüştüğünü ileri süren eski Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Andrey Fyodorov "Böyle bir plan var ve hâlâ tartışılıyor." dedi.

Rusya'nın kara operasyonlarına dahil olmasının yarar getirip getirmeyeceği konusunda endişeler olduğunun vurgulandığı haberde ABD ile yeni anlaşmazlıkların yaşanabileceği belirtildi.

Rusya'da siyasi ve askeri çevrelerde, kara operasyonları için özel kuvvetlerin Suriye'ye gönderilmesinin zaruri olduğunu görüşü de hakim.

Suriye ordusu ya da Esad müttefikleriyle görev yapması düşünülen askerler konusunda henüz net bir karar sağlanmadı. Suriye'ye Rus özel kuvvetleri ya da gönüllü paralı askerlerin gönderilmesi gündemde.

ulusalkanal.com.tr