İtalya'da bilanço ağırlaşmaya devam ediyor

İtalya'da, 3 haftayı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Vaka sayısının 23 bini aştığı ülkede, 349 kişi daha yaşamını yitirdi, ölü sayısı 2 bin 158'e yükseldi.

İtalya'da bilanço ağırlaşmaya devam ediyor

Koronavirüs salgının ağır koşullarda seyrettiği İtalya'da ölü sayısı artıyor. Ülkede yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı bir günde 349 kişi artarak 2 bin 158'e yükseldi.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede mevcut virüs vaka sayısının 23 bin 73'e çıktığını duyurdu. Koronavirüsten kurtulanların sayısı ise 414 kişi artarak 2 bin 749'a ulaştı.

İtalya'da yeni önlemler kapsamında Başkent Roma'da Kovid-19 vakalarına özel bin 500 yatak kapasiteli hastane oluşturuldu. Vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu Lombardiya bölgesinde ise hastanelerde korumalı maske sıkıntısı yaşanıyor. Yoğun Bakım Anestezistleri Derneği Başkanı Alessandro Vergallo, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya bir mektup yazdı. Mektupta, Lombardiya Bölgesi'nde, yoğun bakım ünitelerinde kullanılan yüksek korumalı maskelerin birkaç gün yetecek kadar kaldığını belirtti.

İtalyan Hükümeti ise 25 milyar avro değerinde ekonomik tedbirler içeren yeni bir kararnameyi onayladı. Kararnameyle ulusal ve bölgesel düzeyde acil ihtiyaçları olan sağlık kuruluşlarının taleplerine yanıt verilmesi hedefleniyor.

ulusal.com.tr

italya