Vanlı Depremzede İŞKUR işçileri yeniden Ankara’da

Vanlı Depremzede İŞKUR işçileri yeniden Ankara’da. Uzun zamandır kadrolu bir işe alınmayan, son olarak da arkadaşları da işten atılan işçiler Meclis'in yolunu tuttu. İlk olarak Van Milletvekilleri ile görüşmek isteyen İŞKUR işçileri, talepleri kabul edilmezse yeniden Van Ankara yürüyüşünü başlatacaklarını açıkladı

Vanlı Depremzede İŞKUR işçileri yeniden Ankara’da

Van depreminin ardından işlerini kaybeden İŞKUR işçileri yeniden Ankara’ya geldi.

Van Depremi yalnız binaları yıkmakla kalmadı İŞKUR işçilerinin de hayallerini yıktı. Onların işlerini ellerinden aldı. Ancak kapı önüne konmaları işçileri22 yıldırmadı. Ankara’ya gelip 44 gün gece gündüz Abdi İpekçi Parkında nöbet tuttular. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bin işçiye iş sözünü alınca da Van'a geri döndüler.

O sözler ise bir türlü tutulmadı. Çaldıkları her kapıdan eli boş döndüler. Son olarak da çalışan az sayıda arkadaşları işten atıldı. İşçiler bunun üzerine soluğu yine Ankara'da aldı. İlk durakları ise Meclis'ti.

İlk olarak Van Milletvekillerinin kapısını çalan işçi heyeti Meclis'teki 4 parti ile de görüşme talebinde bulundu.

İşçiler kararlı sorunları bu kez de çözülmezse daha önce de yaptıkları gibi Van’dan Ankara’ya yürüyüş başlatacaklar. Ve bu sefer kalabalık bir kitle olarak Ankara’dan ayrılmamaya kararlılar.

HABER-KAMERA: SABRİ KARA