Yoklukta kıymeti ortaya çıkanlar!

Yoklukta kıymeti ortaya çıkanlar!

Galatasaray'da Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın alternatifi olmadığı bir kez daha ortaya çıktı

Galatasaray son yıllarda Türk Telekom Arena'da hiçbir takıma bu kadar çok pozisyon vermemişti. Sarı-kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'nde Dordmund ve Arsenal'den 4'er gol yerken bile Şenol Güneş'in Bursaspor'u karşısındaki gibi savunmada bu denli acz içinde olmamıştı. Kaptan Selçuk İnan ve golcü Burak Yılmaz'ın eksikliği sarı-kırmızılı takım içinde öylesine sırıttı ki, Afrika Kupası'ndan apar topar dönüp kadroya giren Chedjou bile savunma zaaflarına çare olamadı.

Galatasaray geçtiğimiz yıl şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırırken sarı-kırmızılı taraftarların en başta protesto ettiği oyuncu olan Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın takımın şu andaki yapısı içinde vazgeçilmez oyuncu oldukları bir kez daha ortaya çıktı. Bursaspor, Galatasaray karşısında 7 ile 8 net pozisyona girerken, sarı-kırmızılılar ise sadece 1 net pozisyon üretebildi.

Hamza Hamzaoğlu'nun göreve başlaması ile birlikte performanslarında artış gözlenen Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ikilisinin yokluğu Bursaspor maçındaki negatif futbolun en önemli etkeni olarak göze çarptı. Bu ikiliden kaptan Selçuk İnan, cezasını tamamladı ve Eskişehirspor deplasmanında formasını ve kaptanlık pazubandını geri alacak. Sakatlığı iyileşme yolunda olan ve geçtiğimiz haftayı yoğun tedavi ile geçiren Burak Yılmaz'ın da Eskişehir'de yüzde 90 forma giyecek duruma geleceği bildirildi. Burak Yılmaz'ın yarından itibaren antrenmanda takımla birlikte çalışması bekleniyor.

Kadir Çetinçalı, İstanbul-DHA