KDHC'den ABD'ye teklif

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Amerika arasındaki gerilen ilişkilerde yeni bir gelişme yaşandı. Kore'den Amerika'ya önemli bir teklif geldi. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı, "Amerika Güney Kore ile askeri tatbikatı askıya alırsa, biz de nükleer testleri askıya alırız" dedi.

KDHC'den ABD'ye teklif

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı An Myong Hun, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Amerika'ya 9 Ocak'ta önemli bir teklif sunduklarını kaydeden An Myong Hun, "Eğer Amerika, Güney Kore ile yapacağı ortak askeri tatbikatı geçici olarak askıya alırsa biz de nükleer denemeleri geçici olarak askıya alacağız" dedi.

Teklifi uygun kanallar aracılığıyla ilettiklerini belirten An Myong Hun, "Teklif kabul edilirse, bölgede olumlu bir atmosfer oluşturacak. Kore Yarımadası'nda barış ve istikrara yönelik adım olacak. Diyalog ve işbirliğinin gelişmesini sağlayacak" diye konuştu.

Bölgede savaş ihtimalini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını kaydeden, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Temsilcisi, "Amerika teklifi reddederse her şey olabilir" dedi.

Basın toplantısında Kore ile Amerika arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olan Interview filmi de soruldu. "Sony firmasına yönelik siber saldırı konusunda ülkemin suçlanması düşmanca" diyen An Myong Hun, Amerika'ya ortak soruşturma yapma tekliflerini yineledi ve Amerika'dan elindeki delilleri ortaya koymasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

amerika bm kore demokratik halk cumhuriyeti