İşte Binali Yıldırım'ın çıkışının perde arkası

AKP kongresi öncesi, parti delegeleriyle adaylık istişaresinde bulunan eski Bakan Binali Yıldırım'ın bu çıkışının nedeni belli oldu. Yıldırım'ın, Ahmet Davutoğlu tarafından hazırlanan MKYK listesinde yer almadığı, buna karşılık da "listede yoksam rakip olurum" dediği öğrenildi.

İşte Binali Yıldırım'ın çıkışının perde arkası

AKP kongresi öncesinde yaşanan en önemli gelişme eski Bakan Binali Yıldırım’ın parti delegeleri adaylık için yoklamasıyldı. Yıldırım'ın bu hamlesinin nedeni ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu MKYK için hazırladığı listeye Binali Yıldırım'ı almadı. Bu duruma tepki gösteren Yıldırım, rahatsızlığını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iletti ve "Listede yoksam rakip olurum" dedi.

Binali Yıldırım, ardından kendisine yakın isimlerle görüştü. Kendi MKYK listesi ile Genel Başkanlığa aday olmaya karar verdi. Durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletti. Aynı zamanda Nurettin Canikli gibi isimler, delegelerle temasa geçti.

Erdoğan da Davutoğlu’nun hazırladığı listeye vize vermedi. Görüşlerini, Davutoğlu’na açık bir şekilde iletti. Davutoğlu’na "Yıldırım’ın da listede olması gerektiğini" söyledi. İki listeli bir yarış istemeyen Erdoğan, önce Davutoğlu, ardından Yıldırım ile görüştü.

Görüşmelerde liste yeniden hazırlandı. Davutoğlu’nun hazırladığı listenin yüzde 60’ından fazlası değişti. Binali Yıldırım da listeye dahil oldu.

ulusalkanal.com.tr