Malatya Valisi şehirdeki vaka sayısını açıkladı

Türkiye’nin salgınla mücadelesi devam ederken, Orta Anadolu ve doğu bölgelerde vaka sayısında artış gözleniyor. Afyonkarahisar’da bir köye giriş çıkışlar durduruldu. Kayseri, Kırıkkale ve Gaziantep’te de toplam 16 bina karantinaya alındı. Öte yandan Malatya Valiliği, kentteki vaka sayısını 67 olarak açıkladı.

Malatya Valisi şehirdeki vaka sayısını açıkladı

Türkiye’de son günlerde görülen vaka artışı, daha çok yurdun iç ve doğu bölgelerinde yoğunlaşıyor. Afyonkarahisar'da bir köy, Kayseri, Kırıkkale ve Gaziantep’te toplam 16 bina karantinaya alındı.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç köyüne giriş çıkışlar, vaka sayısının artması nedeniyle durduruldu. Köyde, 65 yaş üstü ile 18 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Jandarma ekipleri, köyün giriş-çıkışlarında denetimlere başladı.

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde de 14 ev, Kovid19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Virüsün, yakının asker uğurlama törenine katılmak için İzmir'e giden bir kadından bulaştığı iddia edildi. Emniyet güçleri mahalleye giriş çıkışları kontrol altında tutuyor.

Kayseri ve Gaziantep’te toplam 2 apartman, pozitif vakalar görülmesi üzerine karantina altına alındı.

Her 3 ilde de karantina süresince vatandaşların tüm ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak.

Öte yandan maske takma zorunluluğu getirilen illerden Malatya’da Vali Aydın Baruş, kentte toplam 67 vaka bulunduğunu açıkladı.

Baruş, tüm vatandaşlardan maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesini istedi.

ulusal.com.tr

malatya valisi