Emniyet'te PKK alarmı! 81 ile 'acil' koduyla yazı gönderildi

Emniyet Genel Müdürlüğü KCK'nın "ateşkes bitti" açıklamasıyla tedbirlerini arttırdı. 81 ilin Emniyet Müdürlüklerine, "Acil" koduyla gönderilen yazıda "PKK'nın silahlı eylemlerine karşı alarma geçilmesi" istendi.

Emniyet'te PKK alarmı! 81 ile 'acil' koduyla yazı gönderildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya karşı önlemlerini artttırdı.

KCK'nın "ateşkes bitti" açıklamasının ardından Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan terör olaylarının artması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. 81 ilin emniyetine "Acil" koduyla gönderilen yazılı talimatta, PKK'nın silahlı eylemlerine karşı alarma geçilmesi istendi.

Açılım sürecinin tıkandığını belirten KCK, 2013 Nevruz'unda duyurulan ateşkesin sona erdiğini, ilk hedefin inşaatı süren barajlar olduğunu açıkladı.

Açıklamanın ardından PKK'lılar Ardahan, Ağrı, Siirt ve Mardin'de inşaatı devam eden yol ve barajlara yönelik saldırılar düzenledi. Ardahan'da askerle çatışan PKK, bir vatandaşı da öldürdü.

İstihbarat raporlarında PKK'nın son günlerde şehir ve kırsal alanda hareketliliğinin arttığı belirtilirken, Emniyet Müdürlüklerine gönderilen talimatta; "Silah ve bombalı eylemlere karşı dikkatli olunması" istendi.

ulusalkanal.com.tr

yazı gönderildi