Filistinliler İsrail saldırılarına füzelerle karşılık verdi

İsrail'in saldırgan tutumuna Filistinliler füzelerle karşılık verdi. Gazze'den İsrail'e yaklaşık 200 füze atıldı. Hamas'ın da İsrail'e karşı koymak için kullandığı tüneller ilk kez görüntülendi.

Filistinliler İsrail saldırılarına füzelerle karşılık verdi

İsrail savaş uçaklarının, Filistin'de sivil yerleşim yerlerini bombalamasına Gazze'den yanıt geldi. Gazze'den yaklaşık 200 füze İsrail'e atıldı.

İsrail'in Aşdod, Beersheba ve Aşkelon kentlerinda uzun süre sirenler çaldı. Gazze'den atılan füzeler sonucu Aşdod kentinde büyük bir yangın çıktığı belirtildi.

İsrail polisi de füzelerin Beersheba da bir binaya isabet ettiğini, binada hasar meydana geldiğini aktardı.

İSRAİL'İN SALDIRILARINA YANIT VERİLİYOR

Hamas da İsrail'in saldırgan tutumuna karşılık veriyor. Bu saldırılara karşı koymak için kullandığı tüneller çatışmaların başladığı günden beri ilk kez görüntülendi.

İlk olarak 2007'de ortaya çıkan tüneller Hamas'ın İsrail'e karşı etkili bir savaş taktiği olarak biliniyor.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'den de açılama geldi. Gazze'de karadan başlatılacak operasyonun, İsrail için bir felaket olacağını ve savaşın dengesini değiştireceğini söyledi.

İSRAİL'E ABD'DEN DESTEK

İsrail'in hukuk tanımaz saldırılarına karşı birçok devlet ise sessiz kalıyor. Bu devletlerin başını çeken ABD, İsrail'in saldırılarını "nefsi müdafaa" olarak tanıdıklarını duyurdu.

Filistin Yönetimi, ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliğinin ve saldırıları nefsi müdafaa olarak tanımlamasının katliamlara yol açtığını belirtti.

saldırı israil filistin hamas gazze füze ABD İsrail İsrail savaş uçakları saldırı füze Füze saldırısı Aşkelon israil füze ABD destek Filistin füze