Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin pozitif atmosferde sürdürülebilmesi için somut adımlar gerekli''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü. Görüşmenin gündeminde vizesiz Avrupa ve Gümrük Birliği konuları vardı. Çavuşoğlu, ''Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerinin pozitif atmosferde sürdürülebilmesi için somut adımlar gerekli" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin pozitif atmosferde sürdürülebilmesi için somut adımlar gerekli''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel temasları kapsamında Avrupa Birliği yetkilileriyle ikili ve heyetler arası görüşmeler yaptı. Görüşmelerin ana gündeminde vizesiz Avrupa ve Gümrük Birliği konuları vardı.

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile de bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye-AB ilişkilerine dair kritik mesajlar verildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmede, ağırlıklı olarak göç mutabakatı ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz ile ilgili çok taraflı konferans önerisini ele aldıklarını söyledi. Çavuşoğlu, ''Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin pozitif atmosferde sürdürülebilmesi için somut adımlar gerekli'' dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ryzsard Czarnecki ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Sergey Lagodinsky ile de ikili görüşmeler yaptı.

İki gün sürecek ziyaretinde Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le de bir araya gelecek.

türkiye Dışişleri Bakanı doğu akdeniz nato ab çavuşoğlu Belçika