Muharrem İnce’ye ''masayı devirme'' önerisi

Parti kurma hazırlığında olduğu belirtilen Muharrem İnce yarın Ankara’da açıklama yapacak. İnce’nin partiden ayrılmasını engellemek için de eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın devreye girdi. İki ismin İnce’ye “Masayı devirme” ve ''ayrı parti kurma'' dediği öğrenildi. Ayrıca kulislerde İnce dışında CHP’li başka isimlerin de parti kuma hazırlığında olduğu konuşuluyor.

Muharrem İnce’ye ''masayı devirme'' önerisi

CHP’de parti içi muhalefet krizi büyüyor. İnce dışında parti içinde başka grupların da hazırlık içinde olduğu iddia edildi.

Parti kurma hazırlığında olduğu belirtilen Muharrem İnce 13 Ağustos’ta Ankara’da bir basın toplantısı düzenleyecek. Merakla beklenen açıklama öncesi İnce’nin partiden ayrılmasını engellemek için eski siyasetçiler devreye girdi.

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın Muharrem İnce ile görüştü. Daha önce CHP lideriyle temaslarda bulunan Çetin ve Karayalçın’ın İnce ile toplantısı 1 saat 45 dakika sürdü.

Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın İnce’ye görüşmede 5 başlıkta önerilerini sundu. İnce’den CHP ile köprüleri atmaması, masayı devirmemesi istendi.

İnce’nin disipline sevk edilmesine neden olacak ifadelerden de kaçınması da önerildi. Geçmişe değil geleceği bakması, yerinin CHP olduğu söylendi.

Eski genel başkanların önerilerini dinleyen İnce’nin Perşembe günü yapacağı toplantıda Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi zan altında bırakacak ifadelerden kaçınacağını ilettiği öğrenildi. İnce’nin, “Seçim gecesi yaşananları anlatacağım” dediği de belirtildi.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler ise iki farklı iddiayı köşe yazısına taşıdı. Güler, CHP’li bir ismin arayarak “Muharrem’i bırak bize bak” dediğini aktardı.

Arayan kişinin yeni parti kurulacağı bilgisini verdiğini ve içinde birkaç belediye başkanının da yer alacağını söylediğini kaydetti. Güler’in yazısına göre CHP’li isim İnce ile hareket etmeme nedenlerini ideolojik olarak açıkladı.

CHP’li ismin bir diğer iddiasına göre de İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve İlhan Kesici partiden ayrılmak ve yeni parti kurmak için hazırlık içerisinde...

ulusal.com.tr

ankara muharrem ince gürsel tekin İlhan Kesici shp murat karayalçın Hikmet Çetin