Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG'li 11 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'de Fırat'ın doğusunda saldırı hazırlığında bulunan PKK'lılara, fırsat verilmedi. Gece yarısı sızma girişiminde bulunan ve taciz ateşi açan PKK'lılara komandolar anında yanıt verdi. Operasyonda 11 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG'li 11 terörist etkisiz hale getirildi

PKK'lıların, Barış Pınarı bölgesindeki sızma girişimi başarısız oldu. 24 saat güvenliğin sağlandığı bölgede, komandolar teröristlere göz açtırmadı.

Teröristler, saldırı için gece yarısını seçti. Resulayn yerleşim yerine yakın noktada bulunan güvenlik güçlerine, makinalı tüfek ve roketatarla ateş açtılar. Başka bir noktadan ise sızma girişiminde bulundular.

Ancak sızma girişimi, bölgede konuşlu keşif ve gözetleme vasıtaları sayesinde erkenden tespit edildi. Yaklaşık 15 kişilik PKK'lı bir grubun hareket ettiği anlaşılında anında tüm harekat merkezleri bilgilendirildi.

Terör mevzileri, ateş destek vasıtaları ile ateş altına alındı. Terörist grubun kaçmasına fırsat vermemek için de muhtemel kaçış güzergahları vuruldu.

Operasyonda 7 PKK'lı öldürüldü, 4 terörist de ağır yaralandı.

Irak'ın kuzeyindeki PKK'lılar da ateş altına alındı. Hakurk bölgesinde, tespit edilen bölücü terör örgütü üyelerine hava destekli operasyon düzenlendi. İlk bilgilere göre 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

pkk Barış Pınarı Harekatı YPG