Özelleştirmeye 'hodri meydan'

Çatalağzı Termik Santralı'nın özelleştirilmek istenmesi iki ayrı yürüyüşle protesto edildi. İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey konuşmasında, özelleştirmeye karşı Ankara yürüyüşünün sinyalini verdi

Özelleştirmeye 'hodri meydan'

Erkan Alkan

Zonguldak Çatalağzı Termik Santralı'nın (ÇATES) özelleştirilmek istenmesine karşı İşçi Partisi Zonguldak İl Başkanlığı dün Zonguldak'ın Çatalağzı beldesi ve il merkezi olmak üzere iki yürüyüş düzenledi.

Çatalağzı'ndaki eylem, beldenin girişinde başladı. "ÇATES'i sattırmayacağız. Hodri Meydan" pankartıyla yürüyen yurttaşlar, "Her yer ÇATES, her yer vatan", "ÇATES'ten Yatağan'a bin selam" ve "Şalter inecek, hükümet gidecek" sloganları atarak santralın önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe ÇATES'te çalışan işçilerin de katılması dikkat çekti.

'ÇATES vatandır, satılamaz'

Burada bir konuşma yapan İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına göre ÇATES'in 2015'e kadar satılacağını belirterek şöyle konuştu: "ÇATES Cumhuriyettir, ÇATES vatandır, Cumhuriyet'in değerleridir. ÇATES'in satılması işçilerin köleleştirilmesidir. Bugüne kadar yapılan özelleştirmeler sonucunda bir tane işçisinin yüzü gülmemiştir. On binlerce işçi işsiz kalmıştır. ÇATES'in satılması hepimiz için işsizlik, ÇATES'in satılması Zonguldak esnafının ölümü demek. ÇATES'in satılması Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun yok edilmesi demektir. İşte bunun için ÇATES'i sattırmayacağız."

Daha sonra Zonguldak Adliyesi önünde başlayacak ikinci yürüyüş için merkeze geçildi. Liman Caddesi'ndeki Maden Mühendisleri Odası önünde toplanan yurttaşlar, buradan "Zonguldak ayağa ÇATES'i sattırma" sloganlarıyla Madenci Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada da açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, hükümete seslendi.

"ÇATES Zonguldak halkınındır" diyen Özbey, "Ey Tayyip Erdoğan ÇATES babanızın malı değildir. Bir halkın geleceğini satmaya çalışıyorsunuz. ÇATES, Cumhuriyettir, milli enerjidir. Sattırmayacağız. ÇATES'i hortumculara, yağmacılara, işçi düşmanı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eşbaşkanlarına bırakmayacağız" diye konuştu.

'Ankara'ya Türk bayrağı dikilecek!'

Öğrenci, genç, memur, köylü ile Türk milletinin ayakta olduğuna dikkat çeken Özbey, "Çatalağzı'ndaki ilk yürüyüşümüzde gördünüz. Gözleme yapan köylü teyzelerimiz işlerini bırakıp yürüyüşümüze destek verdiler. Bu direnişte işçi ve köylülerin aynı safta olduğunu gösterdiler. AKP iktidarı bu birliktelikten, bu direnişten korkmalıdır. Şimdi AKP iktidarını yıkmak için, Zonguldak'tan Yatağandan, Soma'dan yola çıkıyoruz. Hedefimiz Ankara! İşçiler ve halk birleşerek Ankara kalesine Türk bayrağımızı dikecektir" sözleri ile basın açıklamasına son verdi.

ulusalkanal.com.tr