Bakan Koca son durumu açıkladı: Yoğun bakım hasta sayısı azalıyor

Mayıs ayının ilk gününde Türkiye'nin umudu yeşerten haberler gelmeye devam ediyor. Salgınla mücadele ederek iyileşen hastalarımızın sayısı 53 bin 808'e çıktı. Veriler son 24 saatte iyileşenlerin sayısının, yeni tanı konan hastaların 2,25 katı olduğunu gösteriyor. Tabi can kayıplarımız da var. 84 kişinin daha hayatını kaybederken, 2 bin 188 daha yeni bulaş belirlendi.

Bakan Koca son durumu açıkladı: Yoğun bakım hasta sayısı azalıyor

1 milyonu aşkın test sayısı ile dünyada en çok test yapan ülkelerden biri oldu. Bulaş zinciri, sosyal izlasyon ile erken tanı ve tedavi ile bir adım öne taşıdı. Böylece Türkiye'de Kovid-19'dan iyileşen hasta sayısı 53 bin 808'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadelesinde son 24 saate ilişkin verileri açıkladı.

Verileri her zaman olduğu gibi Sağlık BakanıFahrettin Koca açıkladı. Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 41 bin 431 test yapıldı.

Son yapılan testlerle birlikte Kovid-19 taşıyan hasta sayısına 2 bin 188 kişi daha eklenerek toplam vaka sayısı 122 bin 392 oldu.

Bu zorlu mücadelede 84 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. 11 Mart'tan bu yana can kaybımız 3 bin 258'e çıktı.

Hepimize iyi gelen rakamlar ise iyileşen hasta sayılarındaki artış. Bugün iyileşerek hastaneden ayrılan 5 bine yakın kişi sevdiklerine kavuştu. Taburcu edilen hastalarımızın toplam sayısı ise 53 bin 808'e ulaştı.

Sağlık Bakanı Koca, "Son 24 saatte iyileşenler, yeni tanı konan hastaların 2,25 katı. Toplam iyileşen sayısı 53 bin. Bu sayı bugüne kadarki toplam vaka sayısının yüzde 45’ine yakın. Yoğun bakım hasta sayısı azalıyor. Tedbirde dikkatli olalım. Dışarıdaki hava tabloyu değiştirebilir." diye de uyardı.

Son verilere göre oplam yoğun bakımdaki hasta sayısı 1480, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 818'e geriledi.

ulusal.com.tr

koronavirüs sağlık bakanı fahrettin koca