Meclis tatilin ardından yoğun bir mesaiye başlıyor

Meclis bir haftalık tatilin ardından yoğun bir mesaiye başlıyor. Anayasa Mutabakat Komisyonu Çarşamba günü ikinci toplantısını yapacak. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da 2016 bütçe tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul’un gündeminde ise Başbakanlık tezkeresi var.

Meclis tatilin ardından yoğun bir mesaiye başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclis'i bir haftalık ara tatilin ardından yoğun bir haftaya hazırlanıyor.

“Türksüz Anayasa” için masaya oturan Anayasa Mutabakat Komisyonu ikinci toplantısını 10 Şubat Çarşamba günü yapacak.

2016 Bütçe tasarısının görüşmelerine de plan ve bütçe Komisyonunda devam edilecek. Komisyon bugün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi teknolojileri ve iletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Rekabet Kurumunun bütçelerini ele alacak.

Genel Kurul’da ise tasarımı teşvik kapsamına alan Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin desteklenmesi hakkında düzenleme getiren kanun tasarısı görüşülecek. Buna göre bilimsel yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere, lisans programları için ek puan verilecek. Ayrıca Türkiye'nin Ar-Ge faaliyetlerini güçlendirmek için, istihdama etkisi olan yabancılara süresiz çalışma izni verilecek.

Genel Kurul’da Aden Körfezinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülecek.

Salı günü de Meclis’te partilerin grup toplantıları yapılacak.

ulusalkanal.com.tr