Mevsim tarım işçileri için düzenleme

Sağlık Bakanlığı, mevsim tarım işçileri için Kovid-19 düzenlemesi yaptı. Bu kapsamda mevsimlik tarım işçilerinin seyahatleri, konaklayacakları alanlar ve temel ihtiyaçlarına ilişkin ek tedbirler alındı.

Mevsim tarım işçileri için düzenleme

Sağlık Bakanlığınca, enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin seyahatleri, konaklayacakları alanlar ve temel ihtiyaçlarının giderilmesine dair tedbirler güncellendi. Ek önlemler Bakanlığın internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, işçilerin seyahatlerine başlamadan önce Kovid-19 ile uyumlu semptom sorgulaması ve ateş ölçümü yapılacak.

Sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı ve açık alanlarda maske takılacak. Mevsimlik tarım işçilerinin günlük ihtiyaçları, belirlenecek temsilci aracılığıyla sağlanacak.

Çadırlar arasında en az 2 metre mesafe olacak. Alanının, çadırda kalacak kişi başına en az 3 metrekare alan düşecek büyüklükte olması sağlanacak.

Kovid-19 vakası tespit edilmesi halinde, işçi kafilesinin, son vakanın çıkmasından itibaren en az 10 gün bulunduğu bölgeden ayrılmasına izin verilmeyecek. İşçiler, karantinada tutulacak. Yerleştikleri çadır ve çalışma alanlarından başka bölgelere, ilçelere ve illere izinsiz geçiş yapmaları önlenecek.

ulusal.comtr

sağlık bakanlığı