Eğlence mekanlarına faaliyet durdurma kararı

İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin geçici süreliğine faaliyetleri durduruldu. Sektörel destekler ise bu hafta açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Sektörleri kapsayacak destek ve önlem uygulanacak." dedi.

Eğlence mekanlarına faaliyet durdurma kararı

Koronavirüse karşı alınan tedbirler yurt genelinde en üst seviyeye çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronovirüs tedbirleri konulu ek genelge gönderdi. Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerinin faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

Buna göre, bulaşma riskini artıracağı belirtilen pavyon, diskotek, bar, gece kulüpleri önlem amacıyla geçici olarak kapatıldı.

Ayrıca genelgede kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

Tedbirler kapsamında geçtiğimiz gün de alışveriş merkezlerinin saatlerine güncelleme gelmişti. AVM'lerin saat 12.00 ila 20.00 arasında açık olması kararlaştırılmıştı.

+Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da tedbir açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mart sonuna kadarki Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavlarının ertelendiğini belirtti.

+Selçuk bu kapsamda, elektronik ortamda yapılanlar dahil ehliyet sınavları ve direksiyon sınavlarının yer aldığını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından, Kovid-19 salgınına karşı ekonomide alınacak önlemlere ilişkin açıklamada bulundu.

Albayrak, "Piyasaların likiditeye erişiminde aksaklık olmayacak şekilde önlemler alındı, alınacak. Sektörleri kapsayacak destek ve önlem uygulanacak." dedi.

Bakan Albayrak, tüm kurumların dünyada alınan önlemleri, ortaya konulan öngörüleri analiz ettiğini, olası senaryolara karşı kendi alanlarına ilişkin yol haritalarını hazırladığını bildirdi.

Albayrak, atılacak adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından bu hafta içinde açıklanacağını da belirtti.

ulusal.com.tr

koronavirüs içişleri bakanlığı