Endonezya'da kiliseye bombalı saldırı

Son zamanlarda doğal afetlerle boğuşan Endonezya'da bu kez bir kiliseye bombalı saldırı yapıldı. 14 kişinin yaralandığı saldırıyı, şu ana kadar üstlenen olmadı.

Endonezya'da kiliseye bombalı saldırı

2 motosikletli saldırgan önce kiliseye girmeye çalıştı. Sonra saldırganlardan biri üzerindeki bombayı bir anda patlattı.

Endonezya'da kiliseye bombalı saldırı düzenlendi. Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar'daki saldırıda 14 kişi yaralandı.

Kilise önünde düzenlenen saldırıyı, şu ana kadar üstlenen olmadı. Olayın intihar saldırısı olduğu üzerinde duruluyor.

Makassar Belediye Başkanı Muhammed Ramadhan Pomanto, pazar ayini için içeride bulunanların saldırıdan etkilenmediğini açıkladı.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, kiliseyi hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınadı. Widodo, "Terörizm insanlığa karşı suçtur ve herhangi bir dinle ilgisi yoktur. Tüm dini öğretiler her ne sebeple olursa olsun terörü reddeder." ifadesini kullandı.

endonezya terör bombalı saldırı terör saldırısı motosiklet doğal afet kilise saldiri endonezya saldırı kiliseye bombalı saldırı Sulawesi motosikletli saldırı Endonezya Sulawesi motosikletli saldırgan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo Widodo