Turizmcinin önceliği ayakta kalmak

Belki de 2020 rekorlar yılı olacaktı... Eğer Korona salgını meydana gelmemiş olsaydı. Türkiye'nin bacasız sanayi turizm Pandemi yüzünden adeta suni teneffüsle ayakta kalmaya çalışıyor. Sektöre bir nebze nefes aldırması beklenen iç turizm...ve ülkelerin normalleşme planlarına bağlı olarak başlaması beklenen dış turizmde son durum ne? Talepler neler? Bu haber dizimizde sektör temsilcilerine kulak vereceğiz.

Turizmcinin önceliği ayakta kalmak

2020 yılını rekorlar yılı olarak öngördüler. 75 Milyon ziyaretçi ve o oranda yükselen geliri hedeflediler.

Ancak Korona salgını Turizm sektörünün ve paydaşların umutlarını yıktı. 2020 kayıp yılı oldu. Türkiye'nin bacasız sanayi, adeta suni teneffüsle bir daha ki sezona kadar ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Salgın uzadıkça beklentiler de düştü. Kontrollü normalleşme süreci ile birlikte bazı tesislerde hazırlıklar var. Sezonun Haziran ayında açılması planlandı. Ancak çoğu işletmeciye göre tesisleri açmak, artı zarar demek.

Bunun sözlerin nedeni dış pazarda ki belirsiz tablo . Ana aktörlerden Almanya, Türkiye'ye yeşil ışık yakmadı.

Kaynak pazar Rusya için ise bir şey söylemek için henüz erken.

Peki ya iç turizm bir nebze nefes aldırır mı?

Hal böyleyken turizmcinin önceliği, bu süreci ayakta atlatabilmek. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Ulusal Kanal'a sektörün taleplerini aktardı.

ulusal.com.tr

pandemi salgın