'Hakimler toplumsal algıyı etkilemeye çalışıyor'

Ergenekon hakimleri gerekçeli kararda İlker Başbuğ savunması yaptı, "Başbuğ'u terörist olmakla suçlamadık" dedi. Oysa Başbuğ'un tutuklanma maddesinde, bu savunmanın tam aksi yazıyor. Başbuğ'a tutuklanırken TCK'nın 314'üncü maddesi, yani "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetme" suçlaması yöneltildi. Başbuğ'un avukatı da bir açıklama yaptı, "hakimler toplumsal algıyı etkilemeye çalışıyor" dedi.

Ergenekon hakimleri gerekçeli kararda Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili savunma yaptı.

Hakimler Başbuğ'a yöneltilen "terör örgütü yöneticisi" suçlamasından geri adım attı, onun yerine "terör suçlusu" ifadesini kullandı.

Oysa İlker Başbuğ'la ilgili iddianamede ve kararda yazan suçlama tam aksini söylüyor. İlker Başbuğ, TCK'nın 314'üncü maddesiyle, yani "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle" suçlandı.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Sezer, oluşan tepki nedeniyle toplumsal algıyı etkilemek adına “terör suçlusu” ifadesinin kullanıldığını belirtti.

Genelkurmay Başkanı’nın terör örgütü yöneticisi olarak gösterilmesinin eleştiri konusu olduğunu hatırlatan Sezer, Başbuğ'un “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle” suçlandığını belirtti. Avukat İlkay Sezer, "terör örgütünde faaliyet gösteren kişilere ne denildiği dikkate alınmadan yapılan değerlendirmenin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu düşünülmektedir" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr