İran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına destek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Irak'taki gösterilerin İran'a taşınmak istendiği yönündeki açıklamalarına İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi'den destek geldi. Musevi, Erdoğan'ın açıklamalarının "doğru ve yerinde" olduğunu söyledi. "Bazı gizli eller Irak'ta yaşananları İran içlerine taşımak istiyor" dedi.

İran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına destek

Irak'ta yaşanan sıkıntılar İran'a mı taşınmak isteniyor. Konu ülke liderlerinin de gündeminde. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Macaris'tan ziyarerti sırasında Irak'taki gösterilerin İran'a taşınmak istendiği yönünde açıklama yapmıştı.

Haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi bu konuya değindi. Erdoğan'ın açıklamalarının doğru ve yerinde olduğunu söyledi.

Musevi, bölge ülkelerinin bu konuda hassas ve bilinçli olmalarının iyi bir durum olduğunu söyledi.

Suriye özelinde İran-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Musevi, "Türkiye ile ilişkilerimiz zirvededir ve hiç şu anki kadar iyi olmamıştı ama bu, İran'ın kendi konumundan vazgeçmesi anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Macaristan dönüşü, "Irak'taki bu ayaklanmaların arkasında kimler yatıyor? Biz kimler tarafından yapılabileceği veya yapıldığına yönelik tahminde bulunuyoruz. Tabii bunun İran'a sirayet etme noktasındaki durumlarını da tahmin ediyoruz. Çünkü dert İslam dünyasını bölmek, parçalamak ve birbirine düşürmek" ifadelerini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

iran ırak tayyip erdoğan