Elazığ'da badem şekerine yoğun ilgi

Elazığ'ın geleneksel lezzetlerinden badem şekerinde Ramazan bereketi yaşanıyor. Yılın 12 ayında üretilen badem şekeri satışları ramazan'da 5-6 katına çıkıyor.

Elazığ'da badem şekerine yoğun ilgi

Elazığ'ın yöresel ürünlerinden olan badem şekeriRamazan ayında yoğun talep görüyor.

Yöre halkı için bir Ramazan geleneği olan badem şekeri, iftardan sonra çayın yanında çerez ya da tatlı niyetine tüketiliyor.

Badem şekerinin lezzet yolculuğu iri boyutlu yerli bademlerin kavrulmasıyla başlıyor. 28 yıllık Badem şekeri ustası Erkan Süslü, işin sırrını anlattı.

Badem şekerinin şerbeti pancar şekerinden yapılıyor. Kavrulan bademler bakır kazanlara aktarılıyor ve şerbeti dökülüyor. Sıcak hava üflenerek bademler şekerle kaplanıyor.

Birkaç defa tekrarlanan şekerle kaplama işlemi 3 saat sürüyor ve büyük emek istiyor.

Elazığ lezzet ramazan iftar talep tatlı badem şekeri Çerez