Kumpas şehitlerine vefa

Deniz Kuvvetleri ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı kumpas şehitlerinin isimlerine kupa düzenledi. Ertuğrul Açık Deniz Yelken Yat Yarışı'nda; Tuğamiral Cem Aziz Çakmak adına Cesaret Kupası, Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp adına ise Onur Kupası verilecek.

Kumpas şehitlerine vefa

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, kumpas şehitleri anısına kupa verecek.

Deniz Harp Okulu Komutanlığı tarafından organize edilen "Ertuğrul Açık Deniz Yelken Yat Yarışı"na bu sene verilen isimler dikkat çekti. Balyoz kumpasında şehit olan denizci komutanlar Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ve Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp adına kupa düzenledi.

Kumpas şehitleri Cem Amiral ve Murat Albay'ın isimleri ve anıları, adlarına düzenlenen kupalarla ölümsüzleştirdi. İki etap olarak düzenlenecek yarışı “en iyi zaman” derecesiyle tamamlayan ekip ”Tuğamiral Cem Aziz Çakmak Cesaret Kupası”nı almaya hak kazanacak.

Yarıştaki tutum ve davranışlarıyla öne çıkan ekip ise “Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp Onur Kupası” ile ödüllendirilecek. Yarışlarda bu sene hayatını kaybeden, yelkenlisi ile yedi denizi dolaşan ilk Türk Denizci Sadun Boro adına da bir kupa tahsis edildi.

Deniz Kuvvetleri Kupası’nın ismi de Japonya seferi sırasında yaşanan faciada yaşamını yitiren bahriyelilerin anısını yaşatmak için “Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışı” olarak düzenlendi. Yarışlar 7-13 Ağustos günleri arasında yapılacak.

Balyoz kumpasından tutuklanıp Silivri Cezaevi'nde kanser olduktan sonra tahliye edilen Tuğamiral Cem Aziz Çakmak geçen ay hayatını kaybetmişti. Albay Murat Özenalp de Balyoz tutukluluğu sırasında Mamak Askeri Cezaevi'nde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr