İlker Yücel: HDP tatlı değil Beşiktaş'ta patlayacak bombaları hazırlıyor

Vatan Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı ve Aydınlık Gazetesi GYY İlker Yücel’in seçim çalışması programında bugün Maltepe'deydi.

İlker Yücel: HDP tatlı değil Beşiktaş'ta patlayacak bombaları hazırlıyor

Vatan Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı ve Aydınlık Gazetesi GYY İlker Yücel’in seçim çalışması programında bugün Maltepe'deydi. 1. Bölge Milletvekili adayları Besteci Sarper Özsan, Diş Hekimi Göksel Çoban ve Öncü Gençlik üyesi Enes Esatoğlu’nun da katılımıyla Vatan Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıyla yerel basının soruları yanıtlandı.

‘YARIN AÇILIMCILAR KAZANMAYACAK’

Basın toplantısında konuşan İlker Yücel, “Selahattin Demirtaş’ın abisi Kandil’de, sosyal medya hesabından ‘HDP’ye oy verecek olanlara tatlı hazırlıyoruz’ diye bir paylaşım yaptı. Maalesef bazı Atatürkçülerimiz de HDP’nin bize gerçekten tatlı hazırladığını iddia ediyor. HDP’nin hazırladığı şey tatlı değil, Beşiktaş’ta, tren garında, havaalanında patlayacak bombalar. Şu anda Tayyip Erdoğan’ı göstererek PKK’ya razı etmeye muhalefetçilik deniyor. Şunu net bir şekilde söylüyoruz: yarın açılımcılar kazanmayacak. Yarın açılımcılar oy alabilir ama zamanında Fethullahçılar da oy almıştı, hepsini darmadağın ettik. Atatürk’ün yaptığı gibi yapacağız. Yaptıklarımızla kendimizi var edeceğiz. Erdoğan açılımcıydı açılımı bıraktı, muhalefet açılımcı oldu. Muhalefeti Erdoğan’ı yıkacak olan Atatürk çizgisine gelmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Adaylar basın toplantısı sonrası günün ilk programında Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği’ni ziyaret etti, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinleyerek Vatan Partisi’nin çözümlerini anlattı. Ziyarette ‘Bütün engelleri birlikte aşacağız’ vurgusu yapıldı. Akabinde, Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret edildi ve siyasi gündeme ilişkin sohbetlerde bulunuldu.

‘KADINIMIZI EV İŞLERİNE HAPSEDEN SİSTEMDEN KURTARACAĞIZ’

Daha sonra ziyaret edilen Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi’nde, Dernek Başkanı Sibel Karaoğlu’nun Vatan Partisi’nin kadınlarla ilgili politikalarını sorması üzerine İlker Yücel, “kadınımızı ev işine, sadaka kültürüne hapseden, hizmetçi olarak gören sistemden kurtaracağız. Vatan Partisi olarak Cumhuriyet’in ilk zamanlarında kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Atatürk’ün izinden yürüyoruz. Meydanları doldurduk bugüne kadar, şimdi Meclis’i doldurma zamanı.” sözlerini sarf etti.

Dernekte yapılan sohbetlerin ardından Yücel, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelik formunu doldurdu. İlker Yücel’e rozeti, CKD Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu tarafından takdim edildi.

Seçim çalışmalarının son durağı Küçükyalı Pazarı oldu. Vatan Partisi Milletvekili adayları pazarı gezerek, esnafa “üreten bir Türkiye’nin” sözünü verdi ve emekçinin, üreticinin sesini Meclis kürsüsüne taşımak için yetki istedi.