Türkiye Barolar Birliği ile Engelliler Konfederasyonu işbirliği yapma kararı aldı

Halk oylaması sırasında engellilerin bir sorunla karşılaşmaması için Türkiye Barolar Birliği ile Engelliler Konfederasyonu işbirliği yapma kararı aldı. Buna göre, oylama sırasında sorun yaşayan engelli yurttaşlar, verilen telefon numaralarını arayıp, her türlü konuda destek isteyebilecek. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, bu hizmetin, sandığa ulaşım başta olmak üzere oy kullanmanın önündeki tüm engellerin kaldırılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Oy verme işleminde yine en çok sorun yaşayan engelli yurttaşlar. Bunun önüne geçebilmek için Engelliler Konfederasyonu harekete geçti.

Konfederasyon, seçim güvenliğini sağlamak için hazırlıklarını tamamlayan Türkiye Barolar Birliği işbirliği yaptı.

Bazen oy vereceği yere giderken, bazen de sandık başında sorunlarla karşılaşan engelli yurttaşlar bir sıkıntı yaşadıklarında önce telefonlara sarılacak ve sorununu telefonun ucundaki yetkiliye aktaracak.

Açıklamayı yapan Konfederasyon Başkanı Turhan İçli, 0312 969 34 16 ve 0312 969 34 17 numaralı telefonlardan yetkililere ulaşılabileceğini söyledi.

Turhan İçli ayrıca, Türkiye’nin her yerinden engelli yurttaşların 0312 969 34 10 numaralı telefondan Türkiye Barolar Birliği’ne ulaşılabileceklerini de belirtti.

Bu hizmetin, oy kullanmanın önündeki tüm engellerin kaldırılmasına katkı sağlayacağını ifade eden İçli, Yüksek Seçim Kurulu’nun kullanılmasında sakınca görmediğini açıkladığı şablon sistemini de Ulusal Kanal’a anlattı.

HABER-KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr