DSÖ'den futbol önerisi

UEFA'nın 55 üye ülke federasyonlarıyla toplantı yaptı, liglerin tamamlanmasını istedi. Bu talebin ardından Dünya Sağlık Örgütü, bir tavsiyede bulundu. Dünya Sağlık Örgütü, uluslararası organizasyonların 2021 sonuna kadar askıya alınmasını istedi. Şimdi gözler yarınki UEFA toplantısında...

DSÖ'den futbol önerisi

Dünya Sağlık Örgütü futbolu yakından ilgilendiren bir öneri yaptı, liglerin 2021 sonuna kadar askıya alınmasını istedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada futbol durdu, EURO 2020, Copa America gibi büyük organizasyonlar da 1 yıl ertelendi. UEFA, özellikle yerel liglerin ve kupa maçlarının tamamlanmasını isterken, konuyla ilgili üye federasyonlarla toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya 55 üye ülke federasyonu katıldı. UEFA, liglerin ve kupa maçlarının tamamlanması için çeşitli takvim seçenekleri sundu. Bu takvime milli maçlar, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları da dâhil edildi.

Yaşanan gelişmenin ardından Dünya Sağlık Örgütü konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yerel liglerle ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Dünya Sağlık Örgütü, özellikle uluslararası organizasyonlar konusunda uyarıda yaptı ve tavsiye verdi.

Kovid-19 salgınıyla ilgili olarak alınması gereken önlemlere her geçen gün yenisini ekleyen Dünya Sağlık Örgütü, yayılmayı kontrol altına alabilmek adına uluslararası organizasyonların askıya alınmasını önerdi.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, milli maçlar gibi uluslararası organizasyonların 2021 yılının sonuna kadar askıya alınmasını öneren Dünya Sağlık Örgütü, turnuvaların planlamasının, salgın tehlikesi geçtikten sonra yapılması tavsiyesinde bulundu.

Daha şimdiden dünyada birçok futbol takımı ekonomik sıkıntılardan dolayı maaş kesintisine gitmiş durumda. 18 ay daha futbol oynanmaması dünyada futbolun içinden çıkılmaz bir hal alması anlamına gelebilir.

Ligler 2021 sonuna kadar askıya alınmalı açıklamasının ardından UEFA'nın 23 Nisan'da yapacağı toplantıdaki kararları merakla bekleniyor.

ulusal.com.tr

UEFA dünya sağlık örgütü