Sağlık Bakanı'ndan endişe verici açıklama

'Bizim sorunumuz yanık tedavi merkezlerindeki tedavi uzman ekibimizin yetersizliği'

Sağlık Bakanı'ndan endişe verici açıklama

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu özel ortaklığı ile gerçekleştirilecek “Ankara Etik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Finansman Sözleşmesi'nin imza törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, gerçekleştirilen imza törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu, İstanbul'da yanık tedavi merkezlerinde yer olmaması konusunun hatırlatılması üzerine şu değerlendirmelerde bulundu: “Bizim sorunumuz yanık tedavi merkezlerindeki tedavi uzman ekibimizin yetersizliği. Biz uzman sayımız oluştukça yanık merkezlerimizi genişletiyoruz. Önümüzdeki bir iki yıl içerisinde yanık tedavisindeki uzman ekibimizin Türkiye için yeterli noktaya gelmesi konusunda çalışmaları yapıyoruz. Yoksa yanık tedavisi için şehir hastanelerimizi beklememize özü itibariyle ihtiyaç yok. Ama uzman ekibe ihtiyacımız var. Uzman ekip oluştukça biz yanık merkezlerimizi genişletiyoruz. Mesele yer değil, yeni yeri açtığımız zaman uzman ekibi bulmak önemli. Merkezleri açmak çok kolay, Türkiye için en fazla 2-3 ayımızı alır. Ama o 2-3 ay sonra bizim 24 saat yanık hastalarına tedavi hizmeti verecek uzman sayın yeterli değilse… Mesele Türkiye'nin artık sorunu fiziki mekan veya teknolojik donanım değil. Alanında uzman olan ekipler sorunu, 20 bin uzman açığı olan bir ülkeyiz. Bunu defahatle söylüyoruz. Dolayısıyla bu anlamda ki sorunumuz önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde azalacaktır.”

SITMA

Mehmet Müezzinoğlu, sıtma olduğu iddia edilen hosteslerle ilgili soruya ise, “Özellikle sıtma vakalarının olduğu bölgelere giden gerek yolcularımız, gerekse de Türk Hava Yolları'nın çalışanları esasında ön tedbir olarak ilaç almaları gerekiyor. Muhtemelen bu arkadaşlarımız ilaç konusunda 'daha önce de nasıl olsa gittim' diyerek tedbir alamayan bir durum söz konusu olabiliyor. Bugün için, özellikle bu anlamda Türk Hava Yolları'nın çalışan ve o bölgelere giden çalışan ve tüm çalışanlarımızın, hosteslerimizin o tedbirde ihmal yapmamaları gerekir” şeklinde yanıtladı. (DHA)

sağlık bakanı