AKP'ye yakın Cengiz Holding'e bir devlet desteği daha

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cengiz Holding’e Bakanlar Kurulu tarafından bir devlet desteği daha sağlandı. Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Anonim Şirketi’nin Mardin’in Mazıdağı ilçesine yapılacak metal geri kazanım ve entegre gübre tesisi için Bakanlar Kurulu bir karar aldı. Karara göre şirketten, devlet gümrük vergisi ve KDV alınmayacak. Şirkete ayrıca kurumlar vergisi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği ve gelir vergisi stopajı desteği sağlayacak. Destek bununla da sınırlı kalmayacak. Mehmet Cengiz’in, 250 milyon lirayı aşmamak üzere kullanacağı kredilerin faiz ve kar payı da devlet tarafından karşılanacak.

AKP'ye yakın Cengiz Holding'e bir devlet desteği daha

BAKANLAR KURULUCENGİZ HOLDİNG’E DEVLET DESTEĞİ VERİYOR

Bakanlar Kurulu Mehmet Cengiz’in Cengiz Holding bünyesinde bulunan Eti Bakır Aş’ye devlet desteği verme kararı aldı.

ETİ BAKIR A.Ş. GÜMRÜK VERGİSİ VE KDV’DEN MUAF

Karar 24 Nisan tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Eti Bakır A.Ş’nin Mardin’in Mazıdağı ilçesine yapılacak metal geri kazanım ve entegre gübre tesisine, proje bazlı devlet desteği sağlanacak.

BAKANLAR KURULU CENGİZ HOLDİNG’E DEVLET DESTEĞİ VERDİ

Karar kapsamında Cengiz Holding’e, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi desteği verilecek; kurumlar vergisinde yüzde yüzlük bir indirim uygulanacak.

Ayrıcalık bununla da sınırlı değil. Bakanlar Kurulu kararına göre, Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’ye, sigorta primi işveren hissesi desteği ve gelir vergisi stopajı desteği de sağlayacak. Ayrıca Cengiz Holding’in 250 milyon lirayı aşmamak üzere kullanacağı kredilerin faiz ve kar payı da devlet tarafından karşılanacak.

Yayımlanan karar, 26 Kasım 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. Projenin yatırım süresi 4 yıl olacak. Proje bu sürede de tamamlanamazsa, Ekonomi Bakanlığı 2 yıl daha ek süre verebilecek.

HABER: ERDEM ATAY

ulusalkanal.com.tr

AKP bakanlar kurulu cengiz holding