Zafer Çağlayan'a 2 milyon 465 bin liralık soru

Hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonunda ifadesi alınan Zafer Çağlayan'a, hesaplarındaki anormal para transferleri soruldu. İsviçre'den getirilen saat konusunda "Bedelini ödedim" diyen Çağlayan, kardeşinin Rıza Sarraf ile olan bağını ise bilmediğini savundu.

Zafer Çağlayan'a 2 milyon 465 bin liralık soru

4 eski bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu geçen hafta Zafer Çağlayan'ın ifadesini aldı.

AKP'li Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, Çağlayan'a excel çizelgesine yer alan 2 milyon 465 bin liralık para trafiğini sordu. Şirket devrinden dolayı kardeşinin kendisine borcu olduğunu söyleyen Çağlayan, "Kardeşinin bu borcun bir bölümünü ödediği" yanıtını verdi.

Kardeşiyle Rıza Sarraf ve iş ortağı Abdullah Happani arasındaki para trafiğini bilmediğini söyleyen eski bakan, soruşturmanın sembolü haline gelen kol saatinin gümrük vergisiyle ilgili olarak da "Sarraf'ın kuryesi adına kesilen 213 bin liralık cezayı kendisinin ödediğini" açıkladı. Eski bakan, Rıza Sarraf'dan saat ve piyano dışında hiçbir hediye almadığını bunların parasını da ödediğini söyledi.

Oğlu Salih Kağan Çağlayan'ın banka hesabına yatırılan 2 milyon 537 bin liranın kaynağının sorulması üzerine Çağlayan "Bu konu benim mal varlığımla ilgili değil. Oğlumun da mal beyanı verme mecburiyeti yoktur." dedi.

Çağlayan 220 bin 839 lira, 2 milyon 100 bin lira, 180 bin euro, 635 bin lira ve 1 milyon 50 bin liralık işlemleri de açıklayamadı.

Komisyonda Sarraf'ın kuryelerince Ankara'ya götürülen 2 milyon dolar, 2 milyon Euro ve 1,5 milyon lirada tartışma konusu oldu. Bu paraların kuryeler tarafından oğlunun evine götürüldüğü hatırlatılan Çağlayan "Neden suçüstü yapmadılar?" diye sordu.

Çağlayan "usul hukukundan yoksun bir ucube" olarak nitelediği tapelerle ilgili komisyondan "imha" talebinde bulunarak "Deliller hukuka uygun değilse suç da yoktur, ceza da yoktur." dedi.

ulusalkanal.com.tr

zafer çağlayan yolsuzluk rıza sarraf