Uğur Derin Dondurucu Fabrikası'nda 60 işçi sendikalı olduğu için işten çıkarıldı

FETÖ bağlantısı nedeniyle kayyuma devredilen Uğur Derin Dondurucu Fabrikası'nda 60 işçi sendikalı olduğu için işten çıkarıldı. Türk Metal Sendikası'nın yetki aldığı fabrikada, kayyumun eski işvereni aratmayan uygulamaları işçileri canından bezdirdi.

FETÖ ile bağlantı nedeniyle kayyum atanan Aydın'daki Uğur Derin Dondurucu Fabrikası'nda sendikal hareketlilik arttı. Türk Metal Sendikası çoğunlu sağladı. Ancak işçilerin başı kayyum ile dertte. 60 işçi işten çıkarıldı.

Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Uğur Derin Dondurucu'daki çalışmaları Ulusal Kanal'a anlattı.

"Yıllarca, asgari ücrete ve onun altında çalışmaya zorlanmış emekçiler vardı. Çok kötü koşulları, çalışana yakışmayan yemekleri hatta kilitli tuvaletleri vardı. İşverenler ve oradaki yöneticiler, oradaki insanlara o kadar çok zulmetmişler ki bunun sonlandırılması gerektiğine inandık ve başladık."

Örgütlenme çalışmaları sırasında devletin temsilcisi olan kayyumun işçi kıyımı yaptığını söyleyen Öcal, yetkilileri uyardı.

"Mücadeleye başladığımız 4 Şubat tarihinden bu yana yaklaşık 60 arkadaşımızın, örgütlenme mücadelesi verdiğinden dolayı iş akitleri feshedildi. Kayyum heyetini bir kez daha uyarıyorum. Devletin atadığı yöneticiler olarak davransınlar. Çalışanların ekmeğiyle oynamasınlar. Çalışanların yasal hakları olan örgütlenme hakkını ellerinden almasınlar. Burası dar bir bölge, insanların iş bulması zaten kolay değil. İnsanların ekmeğiyle oynamasınlar. Bunun vebali var. Bunun vebali çok ağırdır. Bunun vebalini bu dünyada da öbür dünyada da ödeyemezler."

HABER-KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

uğur derin dondurucu