PTT'deki taşeron işçiler de “ücretsiz paso” kullanacak

Artık PTT'deki taşeron işçiler de şehir içi ulaşımda “ücretsiz paso” kullanacak. Sendikanın öncülüğünde bir işçinin açtığı dava kazanıldı. Mahkeme taşeron işçilere paso vermeyen İEET'nin ilgili kararını iptal etti. Bu karar üzerine İstiklal Caddesi'nde toplanan işçiler, paso almak için topladıkları 2000 dilekçeyi Karaköy'de bulunan İETTT Genel Müdürlüğü'ne elden verdi.

PTT'deki taşeron işçiler de “ücretsiz paso” kullanacak

PTT çalışanlarına şehir içi toplu taşımada verilen “ücretsiz paso”dan bundan böyle PTT'deki taşeron işçiler de faydalanacak.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası bir süre önce uygulamaya itiraz etmişti. İstanbul’da PTT'de taşeron olarak çalışan bir üye adına “Anayasanın eşitlik ilkesi ile 4736 Sayılı Yasaya aykırı” olduğu gerekçesiyle İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.

Bu başvuru sonucunda İstanbul Mahkeme, İETT'nin PTT taşeron işçilerine “ücretsiz paso” verilmemesine yönelik kararını iptal etti.

Karar üzerine taşeron işçiler Taksim Tünel Meydanı'nda buluştu. Paso almak için topladıkları 2 bin dilekçeyi İETT Genel Müdürlüğü'ne verdi.

Sendika PTT taşeron işçilerini, ücretsiz paso haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

Nakliyat-İş Sendikası üyeleri bu kararın Türkiye'nin tüm illerinde uygulanması için taşeron işçilerini başvuru yapmaya ve mücadele etmeye davet etti.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL