İki kıyının insanlarından dostluk mesajı

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ne Yunanistan'ın Samos Adası'ndan gelen 450 kişilik turist kafilesi, önce ilçe esnafından alışveriş yaptı ardından müzik eşliğinde sirtaki oynadı.

İki kıyının insanlarından dostluk mesajı

Seferihisar Belediyesi, Tursem Turizm, Teos Marina ve Samoslu iş adamlarının işbirliğiyle başlatılan seferlerle Ramazan Bayramı boyunca Türkleri taşıyan feribotlar, ilk kez Yunanistan'dan Türkiye'ye Yunan turistleri getirdi. Yunanistan'ın Samos Adası Karlovassi Limanı ile İzmir'in Seferihisar İlçesi arasında düzenlenen feribot seferleriyle ilk kez Türkiye'ye gelen turist kafilesi, Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya tarafından çiçeklerle karşılandı. Karlovassi'den gelen ekibin içerisinde Samos Valisi Nikolas Katrakazos da yer aldı.

'KARDEŞ KARLOVASSİ BURADA' PANKARTI

Feribotun önünde açtıkları, Türk ve Yunan bayraklarının bulunduğu 'Kardeş Karlovassi burada' yazılı pankartla Teos Marina'ya giriş yapan yaklaşık 450 kişi, alanda belediye bandosunun çaldığı müziklerle dans etti. Turistler, yiyecek ve içecek ikramları yapılmasının ardından, Sığacık Kaleiçi'nde stant açan esnaftan alışveriş yaparak, pazarı gezdi. Seferihisar meydanında Yunan müzik grubunun eşliğinde sirtaki de oynayan Samoslu'lar, yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri Seferihisarlı'larla paylaştı.

'DENİZLER AYIRMAZ BİRLEŞTİRİR'

Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, 6 yıl boyunca bu hattın açılması için çok emek verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Seferihisar, Türkiye'nin en hızlı açılan gümrük kapısı oldu. Turizm sadece ticaret, para alışverişi, iş demek değildir. Turizm önce barış, kültür alışverişi, insanlar için yeni ufuklar hoşgörü, tolerans ve umut demektir. Her açıdan birbirine çok yakın bu iki halk, bütün engelleri aşarak, dostluk, barış mesajlarıyla bir araya geldi ve gönüllerince eğlendi. Buradan tüm dünyaya iki komşu olarak vereceğimiz mesaj şu, denizler ayırmaz birleştirir."

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya, son yıllarda iki halkın işbirliği çabasından memnun olduklarını belirterek, haziran ayında 7 bin vize çıkartıldığını söyledi. Papoulya, amaçlarının konaklama zamanını uzatmak, ayrıca adalardan gelenlerin de Türkiye'de uzun süreli tatil yapmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Samos Valisi Nikolas Katrakazos ise, Seferihisar ve Karlovassi Limanları'nın açılmasıyla birlikte bu iki kardeş halkın çok daha fazla görüşeceğini ve karşılıklı birçok işbirliğine imza atmayı hedeflediklerini belirtti.