Dolmabahçe Sarayı saldırısı 20 gün önce duyurulmuş

DHKP-C’li Fırat Ö. Dolmabahçe Sarayı’na el bombası attı. Saldırı ve saldırganın kimliğinin 12 Aralık’ta Twitter’dan açıklandığı ortaya çıktı

Dolmabahçe Sarayı saldırısı 20 gün önce duyurulmuş

Deniz Bilici/ aydinlikgazete.com

TWITTER’da “İsimsiz111” adlı bir kullanıcının 12 Aralık 2014’te attığı bir tweetle DHKP-C üyesi Fırat Ö’nün saldırı yapacağı bilgisini paylaştığı ortaya çıktı. Saldırganın adı ve soyadını günler öncesinden yazan “İsimsiz111” adlı kullanıcının F tipine yönelik operasyonları eleştiren paylaşımları da dikkat çekti. “İsimsiz111” adlı kullanıcı olayın bilgisinin Emniyete istihbarat raporu olarak sunulduğunu da iddia etti.

EMNİYET BİLİYORDU İDDİASI

“İsimsiz111” adlı kullanıcının 12 Aralık’ta attığı iki tweet şöyle:

- “DHKPC bu eylem için Fırat Ö. denilen örgüt üyesini kullanacak! Eylemin adı, Feda olarak belirlendi. Uyumayın acem simitçileri.

- DHKPC kanlı eylem talimatı verdi, bilgiyi Emniyete ilettik. Güvenlik görevlileri konsolosluklar ve AKP binalarını hedef gösterdi.”

Saldırının hemen ardından tekrar tweet atan “İsimsiz111” Emniyeti suçlayarak resmi uyarı yazısını dikkate almadığını öne sürdü:

- “Koskoca Emniyet İstihbarat Trolcülük yapacağına gelen resmi uyarı yazısını dikkate alsaydı bu eylem olmazdı.

- Fırat Ö’in eylem yapacağını günler önceden söyledim ve emniyeti de uyardık! Bazlıarı cezaevinde diyordu (!)

- Ak-ıl-sızlar eylemi yapan o şahsın TC numarasına kadar EGM ve MİT biliyordu! Bilmelerine rağmen neden eylem gerçekleşti?

- Benim nereden bildiğime değil resmi yazı ile tüm birimleri uyarılan emniyetin bu eyleme nasıl engel olamadığına bakın!

- Eylemi yapan Yunanistan’dan Türkiye’ye nasıl girdi! TC’sine kadar bilen MİT ve EGM nasıl oldu da takipten kaçırdı?”

CEMAATE ÖVGÜ

Yaptığı paylaşımlarda F tipinin twitter sözcüsü Fuat Avni’yi de öven “İsimsiz 111” kullanıcısının o tweetleri de şöyle:

- “2014’ün en güzel sözlerinden 1’i de Ekrem abiden; #YezidlereBoyunEğmekYOK Tiran bu lafı duyduğunda çıldırdı.

- Güzel insanlar @fuatavnifuat’la ilgili kimse en ufak 1 endişeye kapılmasın, kendisi haksızlık karşısında duran fedakar 1 vatan evladıdır.

- Şimdi hepiniz tümünüz tamamınız yüklenin Cemaate, nasıl olsa 1 sonuca varamazsınız ya hukuk 1 gün normale dönerse (ki Hak) diye düşündünüz mü?”

DHKP-C fırat özçelik