Kadriye rant kurbanı!

Antalya'nın Kadriye köyündeki çilek, pamuk ve zeytin bahçeleri tarih olacak, yerini ise dev oteller alacak. Bölgedeki 2B arazileri, 49 yıllığına AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen Fettah Tamince'ye kiraladı. İş adamı Tamince, inşaat yapılması yasak olmasına rağmen 2B arazisine yeni otelinin temelini attı. Yaşananlara tepki gösteren köylüler ise sopa ve silahlarla tehdit edildi.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı köyde yaşayan yurttaşların yüzlerce dönümlük 2B arazisi AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen Fettah Taminceye peşkeş çekildi.

Köy halkı, 2B arazilerini Yargıtay kararıyla almaya hak kazanmıştı. Ancak İş adamı Fettah Tamince devreye girince yargıtay kararı yok sayıldı. Oteller zincirinin sahibi olan Tamince, köylünün hakkı olan arazileri bedelinin çok altında bir fiyatla devletten kiraladı.

Köylü toprağını almak için yasal süreci başlattı. Ancak İşadamı Tamince de karşı harekete geçti. Sopalar konuştu, köylüler silahlaela tehdit edildi.

Pamuk, zeytin, çilek ve sebze üretilen bölgedeki seralar söküldü. Bereket dolu topraklarda yakın zamanda dev bir otel yükselecek.

Yasa gereği 2B arazisinden yol geçirmek dahi yasak... Ancak oteller zinciri olan iş adamı otel inşaatına başladı bile.

Haber-Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr