TEKSMER Projesi tamamlandı

EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk: "TEKSMER, dönüşüm projesinin nasıl yapılacağı ve konvansiyonel üretimden katma değeri yüksek üretime geçiş konusunda Türkiye’de örnek alınacak bir proje oldu"

TEKSMER Projesi tamamlandı

Türkiye’nin tekstil ihracatında daha katma değerli olan teknik tekstillerin payını arttırmak ve teknik tekstilin temel hammaddesi olan yeni nesil elyaf ile lifler geliştirmek amacıyla başlatılan Teknik Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEKSMER) Projesi tamamlandı.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Dokuz Eylül Üniversitesinin ortaklığında, İzmir Kalkınma Ajansı idaresindeki TEKSMER projesi hayata geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 5 yıl önce bir fikirle başlayan ve proje süreci 2,5 yılı bulan TEKSMER’in, kuruluşunun tamamlandığını ve çalışmalarına başladığını ifade etti.

TEKSMER’le ilgili planlanan her şeyin gerçekleştirildiğini vurgulayan Ünlütürk, "TEKSMER, dönüşüm projesinin nasıl yapılacağı ve konvansiyonelüretimden katma değeri yüksek üretime geçiş konusunda Türkiye’de örnek alınacak bir proje oldu. Teknik tekstil, Türkiye’nin toplam tekstil ihracatının yüzde 20’sini oluşturuyor. Bu potansiyelin daha da arttırılması ve ülkenin teknik tekstil konusunda basamak atlaması için TEKSMER, önemli rol üstlenecek." ifadelerini kullandı.

Ünlütürk, projede TEKSMER laboratuvarını kurarken yeniliğe büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki laboratuvarlarda yapılabilecek test ve analizleri orada yapacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi laboratuvarlarında yapılamayan analizleri de TEKSMER’de yapağız. Bu anlamda verimli bir işbirliği olacak. TEKSMER bünyesinde yaptığımız fizibilite çalışması sonucunda başlangıçta koruyucu ve medikal tekstil araştırmalarına yoğunlaşacağız."

proje üretim Sabri Ünlütürk EİB katma değer