PKK, Sur'u bu hale getirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyonlar sürüyor. 5 gün içerisinde 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi, 4 barikat da kaldırıldı. Operasyon sırasında teröristlerin sokaklara kurduğu barikatların İHA ve helikopterden görülmesini engellemek amacıyla yaptığı perdelemeler de fotoğraf karelerine yansıdı

PKK, Sur'u bu hale getirdi

Sur'dan operasyon görüntüleri Diyarbakır Sur'da PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi ve kamu düzenin sağlanması için operasyonlar aralıksız devam ediyor.

PKK'lılar etkisiz hale getirilirken, barikatlar kaldırılıyor, hendekler kapatılıyor.

İlçede 5 gün içerisinde 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi. Patlayıcılarla donatılmış, mahalle arası geçişleri engelleyen 4 adet barikat da kaldırıldı.

Operayson anları da fotoğraf karelerine yansıdı. Teröristlerin sokaklara kurduğu barikatların İHA ve helikopterden görülmesini engellemek amacıyla perdeleme yaptığı görüntülendi.

Çatışma sırasında evden eve geçişleri sağlamak amacayla birçok evin duvarına açılan delikler ve mazgallar da görüntülendi.

Bu karelerde ise bölücü terör örgütünün yakıp yıktığı evler, barikatlardan temizlenen sokaklar ve kontrölü sağlanan evler yer aldı.

PKK'lılar tarafından 7 Aralık'ta yakılan Kurşunlu Camii'nin Şadırvanı da görüntülendi. 500 yıllık camii saldırıdan sonra kullanılmaz hale gelmişti.

Operasyonlar sırasında PKK'nın bomba yapmak için kullandığı malzemeler de ele geçirildi.

PKK tehdidi nedeniyle asker vatandaşı güvenli bölgelere tahliye etmeyi sürdüyor. Mehmetçik PKK'nın açtığı ateşle yaralanan bir vatandaşı tedavi etti.

Asker tahliye sırasında vatandaşa yiyecek yardımı yaptı. Çocuklar ve hastalar zırhlı araçlarda korudu.

ulusalkanal.com.tr