Kremlin'den açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, hayat hikayesini konu alacak filmde kendisini Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio’nun oynama ihtimalinden haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Kremlin'den açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, DiCaprio’nun Lenin’i canlandırmak istediği yönündeki haberlerle ilgili soruya “Vladimir Vladimiroviç’in bu gelişmeden haberi yok. Di Caprio’nun Putin rolünü oynama isteğinden ya da böyle bir filmden de haberi yok. Aslında biz Dicaprio’nun bu konuyla ilgili açıklamalarını bilmiyoruz” yanıtını verdi.

Leonardo Di Caprio’nun Lenin rolğünü kabul ettiği haberlerini reddeden filmin yapımcısı Knightsbridge Entertainment direktörlerinden Valery Saaryan ise, “Şu anda sadece A sınıfı oyuncuların bu rol için listede olduğunu ve filmin iki Akademi Ödülü sahibi bir kişi tarafından yönetileceğini doğrulayabilirim” diye konuştu.

Leonardo Di Caprio, Alman Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, 2010 yılında Moskova’da görüştüğü Putin’i canlandırmanın kendisi için çok ilginç bir deneyim olacağını söyleyerek role sıcak baktığını ifade etmişti. Ünlü yıldız ayrıca Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir Lenin'i canlandırmak istediğini de ifade etmişti.

(sputnik)