Hakkari'de şehit olan 8 kahraman son yolculuklarına uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan 8 kahraman Mehmetçik memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Binlerce yurttaşın katıldığı törenlerde sık sık "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Aileler evlatlarını asker selamıyla uğurlandı.

Hakkari'de şehit olan 8 kahraman son yolculuklarına uğurlandı

Türkiye bugün 8 kahraman evladını ebediyete uğurladı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan mehmetçikler için vatandaşlar insan seli oluşturdu.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Saadettin Bakır'ı Gaziantep'te 5 bin yurttaş kırmızı beyaz bayraklarla karşıladı.

Bakır, Kayseri'de görev yapıyordu. Geçici görevle Çukurca ilçesine gönderilmişti.

Şehit Astsubay Ömer Sadettin Bakır, Nizipli şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammet Arı için Afyon Çarşı Cami'nde cenaze namazı kılındı. Arı, 7 yıl önce Uzman Erbaş olarak göreve başlamıştı.

26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Fatih Özdemir'in Niğde'deki ilk durağı babaevi oldu.

Babaocağından alınan helalliğin ardından Niğde Derbent Mezarlığı Şehitliğine defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Akarsu ve Şehit Uzman Çavuş Nazmi Kapucu için Kayseri'de tören vardı.

Kayserililer şehitlerini "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganlarıyla karşıladı.

Kalemkırdı Cami ve Tomarza Cami'nde kılınan namazın ardından şehitler ebediyete uğurlandı.

Ankara'da da 2 şehit töreni vardı. Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi ile Sağlık Astsubay Mekan Şahin için Kocatepe'de tören düzenlendi.

Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehitlerin naaşları, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit Mekan Şahin, şehit olmadan önce sosyal medya da "Selam söyleyin eşe dosta! Her şeyden vazgeçer vatandan vazgeçmeyiz” yazılı bir fotoğraf paylaştı.

Şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın naaşı uçakla memleketi Uşak'a götürüldü. Şehit mehmetçik son yolculuğuna yağmur altında uğurlandı.

Öte yandan operasyonların sürdüğü Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada Uzman Çavuş İrfan Mert şehit oldu. Şehit Mert, yarın memleketi Hatay'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr