Önemli ayrıntı: 400 PKK'lı Elçi cinayetinden 2 ay önce 100 ayrı eve yerleşti

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili soruşturma sürerken önemli bir detay ortaya çıktı. 400 PKK'lının Elçi cinayetinden 2 ay önce Sur ilçesindeki yüz ayrı eve yerleştiği tespit edildi. Tim usulü örgütlenen teröristlerden 70'nin dağ kadrosundan olduğu, aralarında kanaslarla donatılmış keskin nişancılar bulunduğu belirlendi.

Önemli ayrıntı: 400 PKK'lı Elçi cinayetinden 2 ay önce 100 ayrı eve yerleşti

Tahir Elçi cinayeti ile ilgili soruşturma sürerken, PKK'nın dağ kadrosundaki teröristlerin bölgeye önceden yerleştiği ve hazırlıklar yaptığı belirlendi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre; Elçi'nin öldürülmesinden 2 ay önce 400 PKK'lı Sur ilçesindeki 100 ayrı eve konuşlandı. PKK, böylece tim usulü örgütlenmeye gitmiş oldu.

Bölgede karargah kuran teröristlerin yaklaşık 70'i PKK'nın dağ kadrosundan geldi. Yerel kaynaklara göre PKK'lılar, zorla boşalttırdıkları evlere militanlarını yerleştirdi. 2 ay süren mühimmat yığma hazırlıklarının ardından da emniyet güçleri ile çatışmalar başladı.

Her timin başına dağ kadrosundan bir terörist konuldu. Eylemleri bizzat bu terörsitler yönlendirdi. Dağ kadrosundan gelen terörsitlerin arasında kanas silahlarıyla donatılmış, keskin nişancılarında olduğu belirtiliyor.

PKK'nın Sur ilçesini tercih etmesinin iki sebebi var. Biri, bölgenin çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındırıyor olması. PKK'nın amacı dünyaya, devlet tarihi eserlere zarar veriyor propagandası yapmak. Tahir Elçi öldürüldüğü gün, PKK'nın zarar verdiği tarihi 4 ayaklı minare önünde basın açıklaması yapmıştı.

PKK'nın Sur'u tercih etmesinin diğer nedeni ise ilçenin dar sokakları. Bir çatışma durumunda, farklı hücre evlerine yerleşen teröristler çevreye rastgele ateş ediyorlar. Bu da emniyet güçlerinin çapraz ateş altında kaldığını zannederek terörsitlere mücadelesini zorlaştırıyor.

Oluşan kargaşadan yararlanan terörsitler dar sokaklarda kısa sürede izlerini kaybettirerek hücre evlerine sığınıyor. Aynı durum Elçi cinayetinin yaşandığı çatışmada meydana gelmişti. Sokaklar dar olduğu için bölgeye zırhlı araçlarda giremiyor. Bu da emniyet güçlerini açık hedef haline getiriyor.

ulusalkanal.com.tr